Read Tužni bogataš by Pavao Pavličić Free Online


Ebook Tužni bogataš by Pavao Pavličić read! Book Title: Tužni bogataš
The author of the book: Pavao Pavličić
Edition: Agencija TEA BOOKS
Date of issue: March 5th 2013
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 489 KB
City - Country: No data
Loaded: 1072 times
Reader ratings: 4.2

Read full description of the books:Tužni bogataš je roman o još jednom slučaju u kojem se, spletom okolnosti, našao novinar crne kronike Ivo Remetin. Napet, zanimljiv i aktuelan ovaj Pavličićev krimić vodi nas u svijet tajkuna, švercera i policajaca koji na zagrebačkoj Trešnjevci rješavaju slučaj zagonetnog ubojstva. No tu je i nestanak jednog bogataša, nestanak koji, samo naizgled, nema nikakve veze s ubojstvom na trešnjevačkoj tržnici...
Po ovom romanu snimljena je i istoimena televizijska mini-serija.


Download Tužni bogataš PDF Tužni bogataš PDF
Download Tužni bogataš ERUB Tužni bogataš PDF
Download Tužni bogataš DOC Tužni bogataš PDF
Download Tužni bogataš TXT Tužni bogataš PDFRead information about the author

Ebook Tužni bogataš read Online! Pavao Pavličić rođen je 16. kolovoza 1946. godine u Vukovaru gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je poredbenu književnost i talijanski jezik, a doktorirao je 1974. tezom iz područja metrike (Sesta rima u hrvatskoj književnosti).
Od 1970. g. zaposlen je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je i danas redoviti profesor na Odsjeku za komparativnu književnost. Književni i znanstveni interesi kod njega su podjednako zastupljeni i isprepliću se. Kao znanstvenika, Pavličića zaokupljaju teme iz starije hrvatske književnosti i literarne teorije. Iz tog područja objavio je veći broj rasprava i nekoliko knjiga: Rasprave o hrvatskoj baroknoj književnosti, 1979, Književna genologija, 1983, Stih u drami, drama u stihu, 1985, Sedam interpretacija, 1986, Poetika manirizma, 1988, Stih i značenje, 1993, Barokni stih u Dubrovniku, 1995.
Književnu karijeru započeo je kao novelist i izdao je tri knjige pripovijedaka:Lađa od vode, 1972, Vilinski vatrogasci, 1975, Dobri duh Zagreba, 1976, te dvadesetak romana: Plava ruža, 1977, Stroj za maglu, 1978, Umjetni orao, 1979, Večernji akt, 1981, Slobodni pad, 1982, Trg slobode, 1986, Rakova djeca, 1988, Koraljna vrata, Diksilend, Kruh i mast,1996...
Neraskidiva veza Pavličićeva znanstvenog i književnog interesa može se i "pročitati" iz njegovih romana. Naime, gotovo svi njegovi glavni junaci imaju nekakve veze s njegovim zvanjem. Tako u romanu Koraljna vrata filolog odlazi na Lastovo pregledati stare spise među kojima će pronaći dva izgubljena pjevanja Gundulićeva Osmana. U Rupi na nebu glavni lik je prevoditelj (Pavličić je prevodio talijanske dolcestilnoviste) koji otkriva zagrebačke gornjogradske podzemne hodnike, a u njegovom posljednjem romanu Numerus clausus u središtu pozornosti je student književnosti kao pripovjedač i njegov prijatelj, student medicine.
Već u Pavličićevoj novelističkoj fazi (treća zbirka pripovjedaka Dobri duh Zagreba) primijećena je stanovita promjena u njegovom pisanju koja je postala njegova trajna odlika: miješanje fantastike i postupaka karakterističnih za kriminalistički roman. Naime, u osnovi većine Pavličićevih romana je struktura enigme, a fantastične elemente koristi pri stvaranju zapleta. Osim strukture enigme i fantastičnih elemenata, u njegovim romanima uočljivi su i postupci karakteristični za tzv. zabavnu književnost: dinamična fabula (puna neočekivanih obrata), jednostavan izraz, plošni likovi, odnosno likovi svedeni na funkcije koje imaju u strukturi zapleta.


Reviews of the Tužni bogataš


LEO

Compelling book!

ARCHIE

Contradictory. On the one hand, it pulls in and on the other ...

ZARA

Poignant book.

OLIVER

There are some interesting pages

ELIZA

I read the whole book with a stupid smile on my face. General advice to everyone!
Add a comment
Download EBOOK Tužni bogataš by Pavao Pavličić Online free

PDF: tuni-bogata.pdf Tužni bogataš PDF
ERUB: tuni-bogata.epub Tužni bogataš ERUB
DOC: tuni-bogata.doc Tužni bogataš DOC
TXT: tuni-bogata.txt Tužni bogataš TXT