Read Cvonki by Slobodan Stanišić Free Online


Ebook Cvonki by Slobodan Stanišić read! Book Title: Cvonki
The author of the book: Slobodan Stanišić
Edition: Agencija TEA BOOKS
Date of issue: February 25th 2013
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 37.72 MB
City - Country: No data
Loaded: 1090 times
Reader ratings: 4.5

Read full description of the books:Avanture malog Cvonkija, psića koji donosi sreću onima što ga vole.
Cvonki je na prvi pogled običan napušten psić koji stoji sam na ulici po zimi tražeći nekoga ko će voditi računa o njemu i s kim će moći da se igra. Ali samo na prvi pogled! Kad igrom slučaja dospe u stan sirotog i usamljenog Gute, sve počinje da se menja i saznajemo da Cvonki nije običan pas, a da je Guta mnogo više od ubogog starca. Zavirite u ovaj čudesan svet pun neverovatnih obrta i zaplovite avanturom zvanom istinsko prijateljstvo.


Download Cvonki PDF Cvonki PDF
Download Cvonki ERUB Cvonki PDF
Download Cvonki DOC Cvonki PDF
Download Cvonki TXT Cvonki PDFRead information about the author

Ebook Cvonki read Online! Slobodan Stanišić rođen je 1939. u Beogradu, gde je završio Filološki fakultet i dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Jedan je od naših najomiljenijih pisaca za decu i mlade, velikog stvaralačkog zamaha i već decenijama prisutan na literarnoj sceni. Poznat je po brojnim književnim susretima na kojima glumi, recituje i crta na licu mesta.
Crtao je karikature za mnoge domaće i strane listove, uređivao brojne radio i televizijske programe, bio je urednik dečjeg lista Neven, časopisa Lenji Gaša, Zmaj, Čika Jova (Švajcarska), a potom i glavni urednik Programa 202 i odgovorni urednik Programa za decu i mlade RTS-a.
Dobitnik je gotovo svih nagrada koje se u oblasti dečjeg stvaralaštva dodeljuju na našim prostorima: Zmajevog štapa na Zmajevim dečjim igrama 1993. godine, nagrade Politikinog zabavnika, nagrade Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i Godišnje nagrade Festivala humora za decu u Lazarevcu za roman Tango za troje, međunarodne nagrade Stara maslina, koja se dodeljuje najistaknutijim piscima za decu i mnogih drugih.
Godine 1996. dobio je nagradu Zmajevih dečjih igara za stvaralački doprinos izrazu u književnosti za decu, a 1998. nagradu Zlatni leptir za životno delo u stvaralaštvu za decu...
Teško je na jednom mestu nabrojati sva priznanja koja je ovaj pisac za decu dobio za svoj vrlo raznovrstan rad, a svakako da je jedno od omiljenijih ono koje dodeljuju sama deca: Dečji žiri, koji svojim omiljenim knjigama dodeljuje godišnje nagrade, odao je priznanje – Dositejevo pero – sledećim romanima Slobodana Stanišića: Dušan, princ sunca (2000), Lučka kapetanija (2001), Cvonki i Cvonki i vilin konjic (2003), Bomba u školi (2004), Cvonki i Šumski duh (2004).
Objavio je romane: Plastična kifla, Zelena Zua, Tango za troje, Dandan i Dandani, Sedmo nebo, Alek trejd, Dušan, princ sunca, Lučka kapetanija, Cvonki, Dušan, dečak na prestolu, Dušan i Durundilo, Bomba u školi, Cvonki i vilin konjic, Cvonki i Šumski duh, Dvoje na vetru, Igor u Lejkersima, Cvonki i gusari sa Okrakoke, Vitezovi Dušana Silnog, Zamka za Alfu, Cvonki i vesela kamila, Simonida, Cvonki i zlatni leptir, Zgrabi Igora, Cvonki i čarolija i Vulkan na Terazijama; zbirke priča: Plave šargarepe, Osmica s brkovima, Kockaste lubenice, Pokvareni telefoni, Tetka, tetka, Šum sa Tare i Voleo sam radio i zbirke pesama: Bila jednom dva robota, Princeza solitera, Kako se kaže: volim te, Deco, parkirajte se, Ne diraj Vesnu, Čekam te, Pasulj s violinom, Soba je u kvaru, Izlet u Robotgrad, Smehmobil, Čudna knjiga, Roboti putuju, Ljubav za početnike, Imam gosta iz druge galaksije, Voleo sam školu i u školi, Neradinka, Šapni mi, Prasak cvetanja, Večeras dolazim kasnije kući, Školske ljubavi, Kiša nas voli, Opet roboti, Letipesma, Smejalište, Đačke tajne, Ne koristi ruž za usne, Kuća u stihu, Roboti, Crtanšuma, Boja škole, Nebo boje meda, Jabuka od zlata, Ruž, Zabranjeno zaljubljivanje pred školom, Grom sa usne, Božić je blizu, Srce škole, Prvaci porodice, Novi roboti, Bašta kneginje Milice, Tavan moga dede, Smehi, Miš pojeo rotkvicu i Trač o nama.
Priredio je jedanaest antologija poezije (Neventologija, Srcologija, Dete je najlepša pesma, Otkud dolazi vetar i druge).
Knjige su mu prevedene na engleski, ruski, beloruski, kineski, švedski, mađarski, rumunski, bugarski, slovački, rusinski... Godine 2011. u izboru časopisa Danica, koji izdaje Vukova zadužbina, proglašen je za ličnost godine.
Živi i radi u Beogradu.Reviews of the Cvonki


ETHAN

Poignant book.

NATHAN

I never liked the book.

TILLY

A book that completely overturned consciousness

CAMERON

I really hated the book.
Add a comment
Download EBOOK Cvonki by Slobodan Stanišić Online free

PDF: cvonki.pdf Cvonki PDF
ERUB: cvonki.epub Cvonki ERUB
DOC: cvonki.doc Cvonki DOC
TXT: cvonki.txt Cvonki TXT