Read Ukus tamarisa by Anita Rau Badami Free Online


Ebook Ukus tamarisa by Anita Rau Badami read! Book Title: Ukus tamarisa
The author of the book: Anita Rau Badami
Edition: Mono i Manjana
Date of issue: 2009
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 27.76 MB
City - Country: No data
Loaded: 1904 times
Reader ratings: 6.4

Read full description of the books:U srcu ove priče je odnos između majke i kćerke, dvije jake žene, koje se mnogo vole ali su u stalnom konfliktu. Ovo je istovremeno i priča o jazu između generacija, ali i različitih kulturnih i tradicionalnih vrijednosti. Badamijeva od nostalgije veze slatkogorku priču, protkiva opise domaćeg života u Indiji gotovo opipljivim pojedinostima i istražuje sve one male rituale zbog kojih je porodični život i bogat i tako zahtjevan. No iako je vezana za Indiju, priča nosi neke univerzalne teme koje premošćuje geografska rastojanja. Otac porodice je star i umoran čovjek, često odsutan radi posla na izgradnji Indijske željeznice, zbog čega nikako ne može da se poveže sa svojim bližnjima. Snagu je potrošio na brigu o bolesnoj majci, sestri i nasleđu koje mu je ostavio njegov otac. On ne zna da mu žena ponekad iščezne i prepušta Kamini i njenu mlađu sestru, miljenicu, na brigu sujevernoj služavci.

Do njega ne dopiru tračevi koji kruže o njegovoj ženi i automehaničaru. Kamini, međutim, ništa ne promiče. Majku krivi zbog njenog otrovnog jezika (zato je i zovu Tamarind mem) i bjesa koji ispoljava prema ocu. Poslije više godina, kada je već mnogo postigla u životu, Kamini živi u Kanadi, u egzilu koji je sama sebi nametnula. Tek tada u stanju je da razumije ekscentričnu porodicu koju je ostavila za sobom i težak život njene majke, koja nikada nije uspjela da postane dio očeve svakodnevice. Majka, koja je veći dio života provela zarobljena običajima tradicionalnog indijskog života, sada kad su joj djeca odrasla i otišla, a muž odavno umro, odlučuje da se suoči sa svojom prošlošću i pođe putem kojim je oduvjek željela da ide. Anita Rau Badami je objavljivanjem romana Ukus tamarisa i Hod heroja (The Heros Walk) u Americi postala jedan od najznačajnijh glasova indijske literature i važno ime u kanadskim književnim krugovima.

Slasna knjiga...Kvil end kvajer Izuzetno liepo napisana, emotivna porodična saga, lična, intimna, nježna i puna otkrovenja. Glob end mejl, Toronto

Ove stranice sijaju toplom nostalgijom za rodnom zemljom. Tajms literari suplement

Blistavo... Izvanredno komponovano. Kirkus rivjuz


Download Ukus tamarisa PDF Ukus tamarisa PDF
Download Ukus tamarisa ERUB Ukus tamarisa PDF
Download Ukus tamarisa DOC Ukus tamarisa PDF
Download Ukus tamarisa TXT Ukus tamarisa PDFRead information about the author

Ebook Ukus tamarisa read Online! Living in Canada since 1991.


Reviews of the Ukus tamarisa


HUGO

Not impressed

IBRAHIM

A book that completely overturned consciousness

SOPHIE

An interesting book, not like the other

JOSHUA

The most cool book

PHOEBE

An interesting book, Hard to tear down
Add a comment
Download EBOOK Ukus tamarisa by Anita Rau Badami Online free

PDF: ukus-tamarisa.pdf Ukus tamarisa PDF
ERUB: ukus-tamarisa.epub Ukus tamarisa ERUB
DOC: ukus-tamarisa.doc Ukus tamarisa DOC
TXT: ukus-tamarisa.txt Ukus tamarisa TXT